Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οι κούφιες απειλές…
                     ….  Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! 
Με αφορμή την ¨ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ¨ εγκύκλιο για την διεξαγωγή εξετάσεων των επί  πτυχίω φοιτητών που δημοσιεύτηκε από το υπουργείο παιδείας στις 4-10-2011 και την ορθή επανάληψη στις 6-10-2011 
Η παράγραφος ¨α¨ του εν λόγω κειμένου είναι μία αντίδραση στον συνεχή αγώνα τον φοιτητών. Δεν τους έφτασε η ωμή βία που άσκησαν για άλλη μια φορά στην απεργία της τετάρτης, τώρα ασκούν και ψυχολογική βία με άνανδρες απειλές – αποφάσεις από μισάνθρωπους, που αν δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στη σημερινή κοινωνία, απλά αδιαφορούν κοιτώντας τον κούφιο εαυτό τους. 
Πολλά λόγια μέχρι στιγμής για να περιγράψω το μένος μου, οπότε θα παραθέσω αυτή την ωραία παράγραφο κατευθείαν από το έγγραφο του Υπουργείου παιδείας (και της ορθής επανάληψης  που είναι μόνο μια προσθήκη). 
α) για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και αποκλειστικά οι επί πτυχίω φοιτητές που δεν οφείλουν περισσότερα από πέντε μαθήματα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξετάσεις  κατά τη διάρκεια  του χειμερινού εξαμήνου στην περίπτωση που δεν ήταν δυνατό να λάβουν μέρος στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου λόγω καταλήψεων. Οι επί πτυχίω φοιτητές,  που οφείλουν περισσότερα από πέντε μαθήματα, μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις μετά από σχετική αίτησή τους και απόφαση του οικείου Τμήματος. 
Μας λένε δηλαδή ότι όσοι διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, τον δρόμο της εναντίωσης στου κράτους τα προστάγματα και είναι επί πτυχίω (μεγάλο έτος δηλαδή) και χρωστάνε τουλάχιστον 6 μαθήματα, δεν θα επαναλάβουν ποτέ την εξεταστική του Σεπτεμβρίου που χάσανε η θα χάσουν. Ποιοι είναι αυτοί? Όλοι οι φοιτητές από 8 εξάμηνο και πάνω που πληρούν τη παραπάνω προϋπόθεση και τώρα είναι μέσα στις καταλήψεις. Αλλά να μην ξεχνάμε και τους φοιτητές οι οποίοι είναι μικρότεροι από 8 εξάμηνο, για τους οποίους ο νέος νόμος πλαίσιο τους αφαιρεί το δικαίωμα να δώσουν τα χρωστούμενα γιατί πολύ απλά εκείνη την περίοδο θα γίνονται μαθήματα, μάλλον!!!.!!!  
Η ερώτηση είναι, θα σταθούμε κοκαλωμένοι μπροστά σ’ αυτή την επίθεση? Θα ξεπουλήσουμε τα ιδανικά και τις ζωές μας επειδή ένας τεχνοκράτης χάνει τον ύπνο του εξαιτίας των εξεγερμένων φοιτητών? Θα τους αφήσουμε να ποινικοποιούν τους αγώνες μας? Θα ενστερνιστούμε την νομιμοφροσύνη τους?.?...... ΟΧΙ!!!!               
Για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι μας φοβούνται, ότι φοβούνται ακόμα και τις τελευταίες 60 καταλήψεις σχολών. Δεν μας περνάνε τον τρόμο τους γιατί τα όνειρα μας είναι οι χειρότεροι εφιάλτες τους. Δεν τους φοβόμαστε, οργανωνόμαστε, συσπειρωνόμαστε σε αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις  και σε δράσεις όχι μόνο στα πανεπιστήμια αλλά και μέσα στη κοινωνία. Θα γίνουμε ο χείμαρρος που τρέμουν, γιατί στο πολυτεχνείο οι αγωνιστές δώσανε το αίμα τους για τρία πράγματα, που πάλι μας τα παίρνουν πίσω. Τη μνήμη αυτών των αδικοχαμένων έρχονται τώρα και την σπιλώνουν αυτοί οι ρουφιάνοι, οι προσκυνημένοι  και ξεπουλημένοι. 
                ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ  
                                ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου